Geçtiğimiz Haziran ayında NRC gazetesi muhabiri Joep Dohmen'in Selçuk Öztürk ile ilgili geçmişte şirketinde yolsuzluk yapıldı iddiasına yer verdiği haberlere yönelik İntegis tarafından yapılan bağımsız araştırma sonuçları çıkan haberlerin asılsız olduğunu ortaya koydu.

DENK partisinin yükselişini hazmedemeyen muhalif siyasiler ve medya kuruluşları her fırsatta DENK partisi ve üyelerini karalamak için elinden geleni yapıyor. Ancak her attığı çamurda kendi elleri kirlenen bu satılık kalemlerin yalanları gerekli merciler ve kurumlar tarafından ortaya çıkarılıyor.

Konuyla ilgii basın açıklaması yayımlayan DENK partisi, Selçuk Öztürk'e yönelik çirkin iftiraların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Partinin yayımladığı basın açıklaması şöyle:

Persbericht 16 december 2016
Onderzoeksbureau Integis concludeert:
Öztürk treft geen blaam
Beschuldigingen NRC met objectief onderzoek ontkracht

Rotterdam - Op 15 juni 2016 zijn in het NRC Handelsblad een aantal artikelen van de hand van Joep Dohmen gepubliceerd, waarin op een tendentieuze, onware en suggestieve wijze werd bericht over een tweetal zakelijke transacties van DENK-voorzitter en tevens Kamerlid Selçuk Öztürk. Vandaag, met de uitkomst van de resultaten van het onderzoek van het onafhankelijke forensisch accountantsbureau Integis, is door middel van objectief onderzoek gebleken dat Selçuk Öztürk inzake zijn transactie met Daelzicht uit 2011 géén blaam treft.

“De koper van het pand valt geen verwijten te maken” en “De bevindingen bevatten geen verwijten jegens de koper”. Met deze duidelijke uitingen in de naar de media gestuurde samenvatting van het lijvige en uitvoerige onderzoek en het persbericht van Daelizcht, wordt korte metten gemaakt met de suggestieve beschuldigingen die de afgelopen zes maanden aan het adres van Selçuk Öztürk zijn gedaan.

Eerder bleek ook al dat de berichtgeving in het NRC over de transactie van het bedrijf van Selçuk Öztürk met zorginstelling Reinaerde een tendentieus, onwaar en suggestief karakter heeft. In juli van dit jaar bleek immers dat de betreffende zorginstelling geen misstanden zag in haar samenwerking met Öztürk. Na een intern onderzoek heeft Reinaerde laten weten dat het ‘niet in de rede ligt om verder actie te ondernemen’ en dat de ‘kous af is’.

Het raamwerk van onware, tendentieuze en suggestieve berichtgeving in het NRC van de hand van Joep Dohmen is als een kaartenhuis in elkaar gestort. Selçuk Öztürk heeft dan ook een procedure aangespannen bij de Raad voor de Journalistiek en beraadt zich op dit moment over het nemen van juridische stappen om zijn recht te halen.

SONHABER.EU