Foto Facebook

Kuzey Hollanda Milli Görüş konseyi ile NİF'in ortak paylaştığı basın açıklamasında, gönüllü olarak bu işi üstlenenlerin 12 Mart Cumartesi günü Hollanda'nın çeşitli şehirlerinde gül dağıtacakları aktarıldı. Açıklamada özellikle Müslümanlar ile diğer vatandaşların arasında yaşanan önyargı ve anlaşmazlıkların kurulacak olan birebir diyaloglarla üstesinden gelineceği vurgulanıyor.

Gül dağıtılacak şehirler:

Amsterdam
Amersfoort
Dordrecht
Den Haag
Eindhoven
Enschede
Hilversum
Leerdam
Leiden
Oss
Rotterdam
Schiedam
Tilburg
Utrecht

Milli Görüş Teşkilatının basın bildirisi şöyle:


Moslims stellen zich voor en delen rozen uit
 
8 maart 2016, Amsterdam - Op zaterdag 12 maart a.s. zullen vrijwilligers van Milli Görüş in 14 steden in Nederland op straat rozen uitdelen.
 
Er zijn helaas veel mensen die een kritische, zo niet een vijandige houding, hebben ten opzichte van moslims. Een gebrek aan dialoog kan hier de oorzaak van zijn. Onder het motto ‘samen werken aan een betere wereld’ gaan moslimjongeren de straat op om rozen uit te delen, zichzelf voor te stellen en het gesprek aan te gaan met hun medeburgers. Immers, persoonlijk contact is de beste manier om wederzijds begrip te bevorderen en vooroordelen te verminderen. Met deze actie hoopt Milli Görüş het maken van contact tussen mensen van verschillende bevolkingsgroepen laagdrempelig te maken.
Deze actie zal plaatsvinden in de volgende steden:
· Amsterdam
· Amersfoort
· Den Haag
· Dordrecht
· Eindhoven
· Enschede
· Hilversum
· Leerdam
· Leiden
· Oss
· Rotterdam
· Schiedam
· Tilburg
· Utrecht

De exacte locaties zullen in de loop van de week bekend worden gemaakt via de Facebook pagina https://www.facebook.com/hallo.wij.zijn.moslims/. Voor meer informatie kunt u terecht bij Ömer Karaca en hij is te bereiken via [email protected]
 
Bestuur federatie Milli Görüş Noord-Nederland (MGNN)
 
Bestuur Nederlandse Islamitische Federatie (NIF)